Kako smanjiti i zategnuti butine – vežbe i pravilna ishrana skidaju salo i smanjuju obim

17951
kako smanjiti obim butina

Kako smanjiti butine – Otkrivanje raketne nauke koja stoji iza skidanja sala sa butina

Ako ste se pitali kako da skinete salo sa butina, onda možemo da vam kažemo da, na kraju krajeva, smanjenje obima butina i nije tako teško. Međutim, biće vam potrebna strategija, jer u suprotnom neće ići.

Salo na butinama najčešće se javlja kod žena ali i mnogi muškarci žele da smanje obim butina i zadnjicu.

Zašto baš ja imam debele butine?

Glavni razlog je genetika, kod nekih osoba se salo najviše taloži na butinama i kukovima, ako je vaša majka ili baba imala isti problem možda ste nasledili ovakav tip tela.Veoma važni su i hormoni, nezdrav način života, nezdrava ishrana i u skoro svim slučajevima nedovoljna fizička aktivnost.

Saznajte više Dijeta za skidanje sala sa stomaka kukova butina i zadnjice

Kako da smanjim butine ishranom ili vežbama

Za skidanje sala sa butina ishrana je najvažnija. Zato možete smanjiti butine čak ako ne vežbate, a pravilno se hranite, a same vežbe za butine, bez promena u ishrani neće značajno smanjiti obim butina.Najbrže ćete smanjiti butine ako promenite ishranu i istovremeno vežbate.

kako smanjiti butine

Mršavljenje butina nije raketna fizika svako može da nauči kako da ih smanji.Mnogi veruju da je moguće smanjiti butine za 5 ili 10 dana ali da biste skinuli salo sa butina, trebalo bi mnogo da naučite unapred, kako biste imali uspeha. Sada ćemo reći nekoliko stvari o tome šta vam je potrebno i kako možete da postignete da vaše butine trajno budu vitke.

Držanje dijete će dovesti do toga da smanjite ukupnu telesnu težinu. Ako je vaš cilj ukupno smanjenje telesne težine, onda svakako možete da počnete da držite dijetu. A možete jednostavno tokom jedne do dve (ili tri) nedelje da primenite tehniku isprekidanog posta. Isprekidani post (ili intervalni post) je jedan od najboljih i najprirodnijih načina držanja dijete a može pomoći i osobama koje žele smanjiti obim butina.

Ako želite samo da smanjite obim butina, organizmu uvek morate da obezbedite dovoljno hrane. Postoje i drugi načini za smanjenje obima, zatezanje i oblikovanje butina. Ove tehnike su apsolutno neophodne. Bez obzira na sve, morate da vodite računa o svojoj ishrani, jer bez pravilne ishrane nije moguće smanjiti butine.

mrsavljenje butina

Da biste ubrzali metabolizam moraćete da jedete dosta svežih i zdravih namirnica. To će vam pomoći da uspete na vašem putu ka tanjim butinama. Ipak, moramo da kažemo i to da mnogi ne uspevaju da skinu salo sa butina.

Razlog je sasvim jednostavan – praktični priručnik za to jedva da postoji. Stalno se priča o mršavljenju, ali se često zapostavlja deo o tome kako se skida salo sa određenih delova tela posebno kako smanjiti obim butina.

Ono što vam je tokom narednih nekoliko nedelja potrebno više od svega jeste disciplina. Plan je dobar, a ako ga se budete pridržavali salo na butinama ubuduće za vas neće biti problem.

Dok budete čitali ovaj članak postajaće vam sve jasnije i jasnije šta će se dogoditi i kako ćete smanjiti butine.

Ishrana za skidanje sala sa butina

Trebalo bi da se hranite zdravo i pridržavate nekih pravila.

dijeta 1200 kalorija

Veoma je važno da jedete niskomasne namirnice da biste unosili što je moguće manje masti, a druga mogućnost je izbor samo zdravih masti poput maslinovog, kokosovog i ulja semenki grožđa.

Posebno bi trebalo da vodite računa da vaša ishrana ima visok sadržaj vlakana.

Jednostavno rečeno, vlakna obezbeđuju duži osećaj sitosti, sprečavaju da brzo ogladnite, a pored svega imaju i veoma malo kalorija. Štaviše, vlakna pospešuju proces mršavljenja, zdrava su i stimulišu metabolizam bez izgladnjavanja.

Kao što smo već pomenuli, ovde nije reč o ukupnom smanjenju unosa hrane, već o ubrzavanju metabolizma. Visoko aktivni metabolizam je od presudne važnosti za smanjenje telesne težine, a posebno one koja se nalazi u butinama.

Pijte više vode

Skidanje sala sa butina će biti mnogo brže ako pijete 2 do 3 litra vode svakog dana.Verovatno ste već čuli da voda pomaže izbacivanje toksina iz tela i pomaže važnim nutritijentima da dođu do svake ćelije.Ako vam predstavlja problem da pijete više vode u čašu iscedite pola limuna koji je takođe jako dobar za mršavljenje.

Povezano Limun dijeta: Mršavljenje uz limunov sok sa vodom (varijante od 3, 7 i 14 dana)

Napitak za skidanje sala sa butina

Napitak za skidanje sala sa butina se sastoji od grejpfruta, krastavca i limuna.glavne komponente su crveni grejpfrut i krastavac.

Kao što ćete shvatiti, ovaj par čini jedno od najboljih domaćih pića za mršavljenje, a evo i zašto; crveni grejpfrut je bogat enzimom protein-kinaza-aktiviran AMP-om. Ovaj enzim ima za efekat pojačavanje asimilacije šećera u telu. Dakle, enzim deluje na povećanje propadanja kalorija i povećanje metaboličke brzine.Crveni  grejpfrut takođe povećava hidrataciju tela.

Slično tome, krastavac ima diuretička svojstva koje pokreću mokrenje i detoksikaciju jetre. Zbog toga je krastavac koristan u uklanjanju toksina i kalorija pored sprečavanja zadržavanja vode.

Kako napraviti napitak za smanjenje butina

Potrebno:

  • Šolja vode
  • Crveni  grejpfrut srednje veličine
  • Rezan limun
  • Krastavac

Priprema:

  • Naseckajte sve sastojke.
  • Stavite naseckane sastojke u blender.
  • Dodajte vodu.
  • Mešajte dok ne dobijete sok.
  • Ohladite sok u zamrzivaču ili frižideru.
  • Možete da pijete.

Za najbolje rezultate, preporučujemo da pijete ovaj napitak za skidanje sala sa butina otprilike pet puta dnevno. To će poboljšati uklanjanje neželjenih kalorija i toksina iz organizma.Uvek pijte veoma hladan napitak. Suština hladnog soka je aktiviranje metaboličkog procesa koji stvara toplinu; na taj način promoviše skidanje sala.

Smanjite unos soli

Možete bar malo smanjiti butine i to bezo ako unosite manje soli. So utiče na zadržavanje vode u organizmu a posebno u predelu butina.Manje solite jela i izbegavajte brzu hranu i suhomesnate proizvode koji su puni soli i aditiva.Rezultati će biti vidljivi već posle 5 do 7 dana.Na ovaj način ne samo da ćete smanjiti butine već i celulit.

Potpuno izbacite šećer i belo brašno iz ishrane

Sve namirnice koje sadrže šećer u velikim količinama kupljeni slatkiši, kolači, torte, sladoled, kaoi zaslađeni napici moraju da budu izbačeni iz ishrane.Puni su praznih kalorija koje se brzo pretvaraju u salo pa kako smanjiti butine i zadnjicu uz ovakvu hranu.Za mnoge je odvikavanje teško ali ako imate cilj morate da imate i čvrstu volju.Svi proizvodi koji su napravljeni od belog brašna takođe utiču na debljanje butina.Morate se odreći svih proizvoda iz pekare uključujući i hleb.Ako želite smanjiti butine jedite integralni hleb i to u veoma malim količinama.Namirnice pune proteina kao što su jaja i nemasno meso (pileće i ćureće grudi) najbolje su za mršavljenje ali samo ako uz njih ne unesete i velike količine ugljenih hidrata iz hleba.Jednostavne salate sa jabukovim sirćetom odličan su dodatak i pomoći će vam da smršate noge.

Kako smanjiti butine – vežbe

Skinite salo sa butina pomoću ciljanih vežbi

Za one koji uopšte ne vole sport sada stižu loše vesti: ako želite skinuti salo sa butina ne možete da zaobiđete vežbanje. Važno je da tokom vežbanja malo napregnete mišiće na mestima sa kojih želite da skinete salo – tj., u vašem slučaju, mišiće butina.

Dobra strana je u tome što ne morate da vežbate onoliko koliko biste morali kada želite da trenirate mišiće celog tela. Razlog neophodnosti vežbanja je veoma jednostavan: kretnje i ciljano naprezanje butina, pospešuju cirkulaciju krvi, između ostalog. Vaše butine će se detoksifikovati, smanjiće se obim a njihov izgled poboljšati.

Poboljšanja na koži su vidljiva već za nekoliko dana, a to će vas motivisati da nastavite.

Povećani protok krvi podstiče metabolizam. Ovo je važno da bi se telesno salo bolje razlagalo.

Pored toga, pomoću vežbi će se povećati i mišićna masa.

Mišići sagorevaju još više masti, jer koriste deo energije i u stanju mirovanja, pa tako postaju „automatizovani pogon za sagorevanje masti“. Pored toga, lepo tonirani mišići koji zamenjuju salo deluju seksi.

U nastavku teksta možete da pronađete dodatne savete za ubrzavanje metabolizma da biste mogli brže da skinete salo sa butina.

Vežbe za skidanje sala sa butina kod kuće

Vežbe za skidanje sala butina koje možete da radite svakog dana kod kuće.

Čučnjevi

vezbe za butine

Čučnjevi su jednostavna vežba za skidanje sala sa butina koju bi trebalo da radite svakodnevno.Počnite sa 10 čučnjeva i kako povećavate fizičku kondiciju povećavajte do 50.Stanite uspravno sa stopalima razmaknutim u širini ramena. Spustajte zadnjicu tako da butine budu u ravni sa podom.Zastanite u ovom položaju oko 5 sekundi, a potom se uspravite.Vežbu možete da ponavljate u 5 serija sa 10 čučnjeva.

Vozite bicikl

Ako imate uslove da vozite bicikl ova fizička aktivnost može biti od velike pomoći svakom ko želi smršati noge zadnjicu i butine.Potrudite se da vozite bicikl svakog dana.

Postoje i brojne vežbe koje možete da radite kod kuće da biste smanjili salo na unutrašnjoj strani butina. Pre nego što pređemo na detalje, jedan mali savet unapred. Kod kuće i u svakodnevnom životu postoje brojni načini da uradite nešto što će vam pomoći da skinete višak kilograma sa problematičnih zona.

Međutim, mnogi zanemaruju ove male, ali delotvorne, savete, jer su mali i jednostavni. Ipak, ovi trikovi se gomilaju u svakodnevnom životu, pa vredi da ponovo obratite pažnju na njih.

Stepenice, domaćinstvo i parkiralište

Hodajte malo više, jer je to sjajan način da tonirate mišiće butina. Umesto da uđete u lift, radije se penjite stepenicama. Možda će trajati koji minut duže, ali tih par minuta nećete ni primetiti.

Međutim, nekoliko nedelja kasnije bićete nagrađeni zbog toga kada konačno skinete salo sa butina.

Domaćinstvo održavajte! Čistite, sređujte garažu, iznosite đubre, brišite prašinu, potirite i usisavajte podove itd. Svako pomeranje sa jednog mesta na drugo pomaže da vaše butine budu čvršće. Vežbanje je alfa i omega kada je u pitanju skidanje kilaže.

Tokom dana na osnovu zdravog razuma otkrijte kako možete da sagorite više kalorija. Većina traži mesto za parkiranje što je moguće bliže željenom ulazu, jer su jednostavno suviše lenji da bi hodali. Ubuduće radite drugačije. Ako putujete automobilom, tražite što udaljenije mesto za parkiranje.

Dobra nuspojava ovakvog ponašanja je i to što ćete lakše pronaći slobodno mesto za parkiranje, a i šansa da će neko da ošteti vaš automobil dok se parkira ili izlazi sa parkirališta takođe značajno opada.

Budite aktivni u teretani

Možda već idete u teretanu ili ste razmišljali o tome da počnete da odlazite u neki fitnes centar. U teretani imate mogućnost da trenirate na veoma ciljani način, kako biste mogli smanjiti butine. Kao po pravilu, sve teretane su dizajnirane za treniranje mišića stomaka, nogu i zadnjice.

Postoje sprave za vežbanje, kao što je leg pres mašina (mašina za nožni potisak) na kojoj se pomoću nogu otiskujete sa sprave. Ovaj trening je odličan za jačanje mišića butina i zadnjice.

Popularna sprava (posebno u ženskim teretanama ) je i abduktor. Na ovoj spravi kolenima odmičete teret ka spolja. Rezultat ovog treninga je jačanje spoljašnjih mišića butina.

Pomoću leg strečera (mašina za istezanje nogu) teret podižete nogama. Ova vežba je namenjena jačanju mišića butina i zadnjice.

U brojnim teretanama možete da vidite i integrisani rolo masažer. Ovaj uređaj pospešuje cirkulaciju krvi, stimuliše metabolizam i potpomaže detoksifikaciju; baš ono što vam je potrebno. Žene posebno vole ovu mašinu zbog stimulacije problematičnih zona.

Istina je da su nam 80-te donele najbolje

Ako želite da kroz život prolazite lakši, onda je kalanetika* pravi izbor. Kalanetika, koja se pojavila 80-tih godina 20. veka, intenzivna je mešavina gimnastike, baleta i joge, koja je savršeno podesna za toniranje mišića butina i zadnjice.

(*Kalanetiku, kao program vežbanja, osmislila je i popularizovala američka instruktorka fitnesa Kalan Pinkni, ranih 80-tih godina prošlog veka. Ovaj sistem vežbi podrazumeva često ponavljanje malih pokreta i stezanja mišića, a za cilj ima popravljanje mišićnog tonusa. Ovaj program vežbanja zasnovan je na klasičnim baletskim vežbama, a Pinkinijeva ga je osmislila da bi sebi olakšala tegobe usled urođenog problema sa kičmom.)

Na duže staze uspeh uz ove vežbe je neizbežan. Često ponavljanje laganih kretnji koje zatežu čitavo telo, a pri tome ne dovode do pojave mišićavosti, na kraju će vas dovesti do željenog cilja.

Uz disciplinu, vežbanje i zdravu, uravnoteženu ishranu, dobićete bitku protiv upornog sala na butinama i drugim problematičnim zonama, pa možete da doživite ushićenje zato što ćete dočekati leto sa manje kilograma i osveženi, a to može da vas navede da poželite i više od vašeg lepog života.

Ukoliko vam se ovaj članak o skidanju sala sa butina dopao, imate neka pitanja, hoćete da komentarišete, date neki predlog ili želite da podelite svoju priču sa nama, to možete učiniti u odeljku sa komentarima.

Radujemo se da vam uvek pomognemo sa novim savetima, motivacijom i informacijama. Uvek imajte na umu da ste lepi, dragoceni i jedinstveni… Dakle, sijajte i dalje!