Jogurt dijeta hit za zaposlene – jelovnik, varijante sa jajima i cimetom, iskustva

10437
dijeta sa jogurtom i jajima

Jogurt dijeta je program za mršavljenje koji ima pozitivan uticaj na zdravlje i varenje.Postoji više varijanti dijeta s jogurtom za skidanje kilograma od kojih su neke manje a neke više restriktivne, neke traju duže a neke kraće.

Najpopularnija od svih je brza dijeta sa jogurtom 3 dana koja se može i produžiti i na 7 dana ako je potrebno skinuti veći broj kilograma.

Postoje mnoge varijante ove dijete: beza jogurt dijeta 3 dana, jogurt dijeta 7 dana, dijeta s jogurtom i krompirom, dijeta s jajima i jogurtom, cimet dijeta s jogurtom…

Jogurt dijeta 3 dana

Jedna čaša niskomasnog jogurta sadrži 154 kalorija; 12,9 grama proteina i 448,4 miligrama kalcijuma. Da biste ostali zdravi, morate uneti oko 50 g proteina dnevno. Potrebno vam je od 800 do 1.500 mg kalcijuma dnevno za održavanje odgovarajućeg zdravlja kostiju. Iz tog razloga, i više je nego jasno zašto bi jogurt dijeta bila zdrava i bezbedna opcija za mršavljenje.

Nemojte da koristite voćni jogurt za mršavljenje jer sadži šećere.Najbolji izbor je neki proteinski jogurt (Balans protein) ili neki jogurt sa povećanom koncentracijom probiotika.Takođe sve više se koristi grčki jogurt za mršavljenje.A o njegovim efektima saznajte na kraju članka…

Detoks dijete, dizajnirane da eliminišu nezdrave toksine iz vašeg tela, mogu slučajno osloboditi telo od zdravih bakterija. Mnogi detoks planovi ishrane ograničavaju potrošnju voća i povrća, lišavajući vas hranljivih materija neophodnih za optimalan balans. Probiotici, kalcijum i proteini u prirodnom jogurtu mogu dodati zdravstvene koristi u detoksikacijskoj ishrani, uključujući potencijalno bolji rezultat u gubitku težine.

Brza jogurt dijeta 3 dana izgleda ovako:

Prvi dan

Doručak: jogurt sa pahuljicama

Ručak: kuvano povrće sa pirinčem, dezert blagi voćni jogurt

Večera: salata od šargarepe, jabuke i 50 grama šunke sa 1 jogurtom

Drugi dan

Doručak: salata od krastavaca i jogurta

Ručak: ćuretina propržena na maslinovom ulju, paprika, paradajz i šampinjoni, a kada se prohladi treba dodati 1 jogurt

Večera: 1 jogurt sa šumskim voćem

Treći dan

Doručak: jogurt i cimet (u jogurt dodati narendanu jabuku, malo sira i cimeta i blago posoliti)

Ručak: 150 grama fileta oslića, ispečenih, salata od krastavaca i jogurta, malo senfa

Večera: 1 kuvano jaje i sitno iseckana paprika u 100 g testenine, pomešano sa jogurtom.

Ova brza dijeta je pravi hit za zaposlene jer se može sprovoditi 3 dana od kojih su dva za vikend.Dakle počnite u petak na poslu doručak jogurt s pahuljicama i završite dijetu do ponedeljka.

Jogurt dijeta 3 dana neće vas osloboditi velikog viška kilograma jer skida do 4 kg.Zato je potrebno produžiti je na sedam dana ili izabrati neku drugu varijantu jedna od njih je i jogurt dijete sa jajima.U nastavku saznajte kao ona izgleda i kakav je jelovnik.

Dijeta sa jogurtom i jajima

jogurt dijeta

Kako jogurt, tako i jaja imaju brojne prednosti za mršavljenje. Evo kako izgleda jedna varijanta dijete sa jogurtom i jajima.

Jelovnik

Prvi dan

Doručak: 1 kuvano jaje + 100 ml jogurta

Ručak: 1 činija belog pirinča, bareno povrće + 1 supa od tofua

Popodnevna užina: kolač + 100 ml jogurta

Večera: rezanci od paradajza i jajeta + 1 jabuka

Drugi dan

Doručak: 2 parčeta tosta + 100 ml jogurta

Ručak: smeđi pirinač + 1 činija supe od povrća + 1 jaje

Popodnevna užina: kolač + 1 šolja zelenog čaja

Večera: pasta sa plodovima mora + 100 ml jogurta + povrće

Treći dan

Doručak: 1 kuvano jaje + 100 ml jogurta

Ručak: vegetarijanski rezanci 1 čaša + supa od dinje

Popodnevna užina: jogurt 200ml + 3 mala paradajza

Večera: 1 čaša belog pirinča i pohovano povrće + morske alge

Četvrti dan

Doručak: 1 kuvano jaje + jogurt 200ml

Ručak: 1 činija belog pirinač + svinjetina sa krastavcem

Popodnevna užina: 1 šolja čaja sa medom i limunom + suve šljive

Večera: testenina + salata od povrća

Peti dan

Doručak: 1 čaša kaše od žitarica i 1 kuvano jaje

Ručak: 1 činija mešovitog pirinča, prženih pečurka + supa od dinje

Popodnevna užina: 2 kriške hleba + jogurt 100ml

Večera: beli pirinač, činija kuvanog spanaća + gljive + supa

Šesti dan

Doručak: 2 kriške belog tosta + jogurt 100ml

Ručak: 1 činija belog pirinča, kajgana + dinja

Popodnevna užina: šolja crnog čaja

Večera: sos od paradajza, meso i testenina + salata od krastavca

Sedmi dan

Doručak: kaša + kuvana šargarepa + bundeva

Ručak: 1 činija braon pirinča i pohovanog povrća + miso supa

Popodnevna užina: kivi + jogurt 100ml

Večera: 1 činija rezanaca + jabuka

Tako izgleda dijeta sa jajima i jogurtom a kako su jogurt i cimet još jedna odlična kombinacija za skidanje viška kilograma kreiran je još jedan plan za mršavljenje.To je cimet dijeta sa jogurtom,  saznajte kako se ona sprovodi…

Dijeta sa jogurtom i cimetom

Cimet je začin sa lekovitim svojstvima koja su poznata ljudima još od davnina. Obično se koristi u obliku praha i kao takav treba biti dodat u pića ili hranu. Jedna odlična opcija je da ga pomešate sa jogurtom. Otuda dijeta sa jogurtom i cimetom.

Studije su pokazale da pola kašičice cimeta dnevno može da smanji nivo šećera u krvi, naročito kada je u pitanju dijabetes tipa 2. Neke od ovih studija su potvrdile pozitivne efekte cimeta na nivo holesterola i triglicerida. Dijeta sa jogurtom i cimetom traje 10 dana.

Svako jutro za doručak treba piti 200 ml jogurta sa pola kašičice cimeta. Možete da dodate šaku žitarica ili voća.

Za ručak jedite kao i obično, ali u umerenim količinama.

Za večeru opet treba popiti 200 ml jogurta i pola kašičice cimeta, ali ovaj put bez aditiva.

Tokom dijete sa cimetom i jogurtom treba piti puno vode i biti fizički aktivan.

jogurt i cimet

Dijeta sa jogurtom i krompirom

Ova dijeta je pravi izbor ukoliko želite da izgubite na težini brzo. Za samo tri dana možete imati do 5 kilograma manje! Vi ćete konzumirati manje kalorija, ali zahvaljujući krompiru ćete imati osećaj sitosti dok ste na ovoj dijeti.

Dijeta sa jogurtom i krompirom bi izgledala ovako:

Jelovnik

Prvi dan

Doručak: 1 kuvani krompir, bez soli, 1 šolja jogurta

Ručak: 2 kuvana krompira bez soli, 1 čaša jogurta

Večera: 2 šolje jogurta

Drugi dan

Doručak: 1 šolja jogurta

Ručak: 2 kuvana krompira bez soli, 1 čaša jogurta

Večera: 1 kuvani krompir bez soli, 1 šolja jogurta

Treći dan

Doručak: 1 kuvani krompir bez soli

Ručak: 1 kuvani krompir bez soli, 1 šolja jogurta

Večera: 1 šolja jogurta

VAŽNO: Dijeta je vrlo stroga i ne preporučuje se osobama koje praktikuju fizičku aktivnost i imaju zdravstvene probleme.

Dijeta s jogurtom i krompirom traje samo tri dana. Ne bi trebalo da traje preko toga.

Prednost ove dijete je da je kratka i brza, a brzi rezultati postignuti su zahvaljujući ekstremno niskoj kaloričnoj vrednosti obroka.

Povezano Cimet i jogurt dijeta za mršavljenje

A da li postoji dijeta sa grčkim jogurtom ?

Grčki jogurt i mršavljenje

Pomalo oštar ukus i kremasta tekstura čine grčki jogurt dopadljivim ljubiteljima jogurta. Premda grčki jogurt nema neke super moći koje pospešuju mršavljenje, kao izvor zasitnijih proteina od onih koji se nalaze u običnom jogurtu, ovaj mediteranski mlečni proizvod bi mogao da bude bolji izbor za one koji su na dijeti. Ako pokušavate da skinete neki kilogram, razmislite o tome da u ishranu uključite grčki jogurt.

Nutritivni sastav grčkog jogurta

Kada za cilj imate skidanje viška kilograma, koristite nemasni grčki jogurt da biste izvukli maksimalnu korist bez dodatnih kalorija. 170g običnog, nemasnog grčkog jogurta ima:

  • 100 kalorija
  • 17g proteina
  • 6g ugljenih hidrata

Iako obični, nemasni jogurt ima manje kalorija, sadržaj ugljenih hidrata mu je viši, a proteina niži. 170g običnog jogurta ima:

  • 95 kalorija
  • 10g proteina
  • 13g ugljenih hidrata

Povezano Jogurt dijeta za mršavljenje 2020 – (detaljan vodič i jelovnik za sve varijante)

Proteini i mršavljenje

Premda obični, nemasni grčki jogurt ima nešto više kalorija od standardnog nemasnog jogurta, prilikom mršavljenja možete da imate više koristi zbog njegovog višeg sadržaja proteina nego što biste imali od izbacivanja samo 5 kalorija. Uzimanje većeg postotka kalorija iz proteina – približno 30% – prema studiji iz 2015. godine, objavljenoj u časopisu Hrana i ishrana, ima više korisnih dejstava kada je mršavljenje u pitanju, uključujući kontrolu gladi, očuvanje mišićne mase i poboljšanje sposobnosti organizma da sagoreva kalorije.

Grčki jogurt za mršavljenje

Uz sve pomenuto, povećani unos mlečnih proizvoda, kao što je grčki jogurt, povezuje se i sa smanjenjem telesne težine. Studija koja je 2005. godine objavljena u Međunarodnom žurnalu gojaznosti, ispitivala je delovanje ishrane sa smanjenim brojem kalorija sa i bez jogurta na grupi gojaznih osoba. Istraživači su otkrili da je grupa koja je dobijala jogurt izgubila više kilograma od grupe bez jogurta. Međutim, važno je reći da je jogurt korišćen u ovoj studiji bio obični, nemasni a ne grčki. Neophodne su kliničke studije u kojima će biti korišćen jogurt sa višim sadržajem proteina, pre nego što se izađe sa tvrdnjama. Studija je uključivala i redovno vežbanje koje je važan aspekt svakog programa za smanjenje telesne težine.

Povezano Chia semenke i jogurt za mšavljenje

Grči jogurt i kalcijum

Pored proteina, postoji i značajna razlika u visini sadržaja kalcijuma između grčkog i običnog jogurta. Ovo razlika je važna jer se smatra da je kalcijum u mlečnim proizvodima delimično zaslužan za korisna svojstva mlečnih proizvoda pri mršavljenju. 170g običnog, nemasnog grčkog jogurta sadrže 110mg kalcijuma, dok ista količina standardnog nemasnog jogurta sadrži 338mg. I pored toga što ima niži sadržaj kalcijuma od običnog jogurta, grčki jogurt se i dalje dobro uklapa u program ishrane za mršavljenje. Važno je da vodite računa da jedete dovoljno drugih namirnica koje imaju visok sadržaj kalcijuma – poput mleka, sira ili namirnica obogaćenih kalcijumom – kako biste zadovoljili dnevne potrebe za ovim mineralom. Za referencu: odraslim osobama je potrebno od 1000 – 1200mg kalcijuma dnevno.

Saveti

Brza jogurt dijeta 3 dana je odličan način da počnete mršavljenje a posle možete da redovno koristite grčki jogurt uz redovnu ishranu.Grčki jogurt je zdrav dodatak svakoj dijeti za mršavljenje. Zasićuje, ima visok sadržaj proteina i malo kalorija, a dobar je izvor kalcijuma. Kupujte običan grčki jogurt i dodajte mu sveže voće da biste povećali hranljivost. Ovaj jogurt, malo oštrog ukusa, može da bude odličan preliv za pečeni krompir ili ga možete dodati smutiju od voća da biste povećali sadržaj proteina.

Ono što je važno da imate na umu, kada je mršavljenje u pitanju, jeste ukupan unos kalorija. Čak i kada sve kalorije dolaze iz zdravih izvora, kao što je nemasni grčki jogurt, konzumiranje većih količina od onih koje su vašem organizmu neophodne, za posledicu će imati debljanje a ne mršavljenje.

Jogurt dijeta iskustva

Jogurt je mnogima omiljeno piće, iz tog razloga su ove dijete veoma lako prihvaćene. Dijeta sa jogurtom je brza detoksikacijska dijeta, a dostupna je u raznim kombinacijama. Na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara. Za svega nekoliko dana možete izgubiti i do 5 kg, što je sasvim zadovoljavajući rezultat. Iskustva sa jogurt dijetom su zaista pozitivna, a rezultati variraju od osobe do osobe.Da bi i vaša iskustva bila pozitivna veoma je važno da se pridržavate tačno propisanog jelovnika, kao i da ne držite ovu dijetu duže od navedenog.

Jogurt dijeta je jednostavna, nisu vam potrebne neke skupe namirnice pa možete da je isprobate bez mnogo planiranja.Srećno!