Jogurt dijeta za mršavljenje 2020 – (detaljan vodič i jelovnik za sve varijante)

Jogurt dijeta postaje sve popularnija metoda za mršavljenje.U ovom članku ćete naći detaljna uputstva za sprovođenje ove dijete u svim varijantama ali i iskustva korisnika…

Jogurt dijeta za mršavljenje ima blagotvorno dejstvo na zdravlje creva, jer jogurt ima odličan nutritivni profil, a pored toga sadrži i probiotike. Konzumiranje većih količina jogurta tokom 7 dana, uz dodatak slabih proteina, povrća i organskih proizvoda, dovešće do uspostavljanja ravnoteže crevne mikroflore i smanjenja telesne težine. Ovakvi rezultati nisu sporni ni za stručnjake.

Praktikovanje jogurt dijete je odličan način da vratite ravnotežu u vaš gastrointestinalni sistem, a pored toga i da smanjite telesnu težinu.

Šta je jogurt dijeta ?

jogurt dijeta

Jogurt dijeta je usredotočena na povoljni uticaj jogurta na zdravlje ukupnog sistema za varenje, kao i na veliku nutritivnu gustinu ove namirnice. Oni koji su isprobali ovu dijetu kažu da ona uspostavlja ravnotežu dobrih bakterija i pomaže kod mršavljenja, jer se u periodu od 3 do 7 dana piju velike količine jogurta i jedu slabi proteini, skrobno povrće i voće.

Postoji veliki broj varijanti dijeta sa jogurtom koje se razlikuju po dužini trajanja, jelovniku i kombinacijama jogurta sa drugim sastojcima.
U ovom članku ćemo vam predstaviti one najpoznatije
 • Dijeta sa jogurtom 3 dana
 • Jogurt dijeta 7 dana
 • Cimet i jogurt dijeta
 • Dijeta sa jogurtom i jajima
 • Dijeta sa jogurtom i dvopekom
 • Dijeta sa jogurtom i krompirom
 • Dijeta sa jogurtom i lanom
 • Dijeta sa jogurtom i krastavcima
Jogurt za mršavljenje se ne mora koristiti kao deo dijetekoja ima precizno određeni jelovnik.Postoje i brojni napici i kombinacije sa jogurtom koje možete uzimati pre obroka ili kao zamenu za obrok, a koji mogu imati uticaj na mršavljenje.
Takve kombinacije u kojima se koristi jogurt za mršavljenje su:
 • Jogurt i limun za mršavljenje
 • Jogurt i kokosovo brašno
 • Jogurt i mekinje za mršavljenje
 • Jogurt i susam
 • Celer i jogurt za mršavljenje

Dijeta sa jogurtom od 3 dana

dukanova dijeta
Ovo je najkraća varijanta od svih dijeta sa jogurtom.Popularna je među osobama koje žele brzo mršavljenje ali i pored obećanja da za samo 3 dana možete smršati 4 kilograma iskustva korisnika pokazuju da nije baš tako.Da bi se postigli ovakvi rezultati pogodnija je dijeta sa jogurtom od 7 dana.

Jogurt dijeta 3 dana jelovnik

Dan1
Doručak: 200 ml jogurta sa malo masnoće izmešanog sa 2 kašike ovsenih pahuljica (ostavite pahuljice oko 30 minuta da se natope).
Ručak: Dinstano miksovano povrće (1 tanjir).
Večera: Grčki jogurt oko 100 gr i jedan krastavac.
Dan 2
Doručak: jedan krastavac sa jogurtom.
Ručak: 200 grama pilećih ili ćurećih grudi, zelena salata, krastavac ili jedan paradajz
Večera: 100 gr grčkog jogurta i jedna banana.
Dan 3
Doručak: Kašičica cimeta u 200 ml jogurta sa malo masnoće i jedna jabuka.
Ručak: Riblji fileti oko 300 grama.
Večera: 3 kuvana jaja i 200 ml jogurta.
Iskustva i rezultati sa jogurt dijetom od 3 dana
Mnoge osobe ne uspevaju da izdrže ovako restriktivan jelovnik i pored predviđenih namirnica jedu i druge.Iskustva pokazuju da ako izdržite možete skinuti oko 2 kilograma.Dijeta sa jogurtom od 7 dana je mnogo efikasnija a kako izgleda njen jelovnik videćete u nastavku.
Nastavite sa čitanjem…

Jogurt dijeta 7 dana

Jogurt je polukiseli mlečni proizvod, koji se dobija od mleka fermentisanog pomoću bakterija. Uopšteno posmatrano, konzumiranje jogurta se smatra zdravim delom ishrane, jer on sadrži probiotike, minerale, vitamine, kao i proteine.

Ako se odlučite za jogurt dijetu od 7 dana, trebalo bi da znate da je i ona veoma stroga, za razliku od drugih fleksibilnijih dijeta. Jogurt dijeta je veoma ograničena, drugim rečima, dnevni unos namirnica se ne razlikuje mnogo. Rezultati jogurt dijete mogu donekle da se razlikuju, a to zavisi od vaše opšte kondicije ili ciljane težine, mada bi za umereno smanjenje telesne težine ovaj plan ishrane trebalo da bude delotvoran.

Jogurt dijeta 7 dana  – jelovnik

Kao što smo već rekli, najvažniji deo ove dijete je jogurt, pa bi svakodnevno trebalo da konzumirate oko 500ml jogurta u različitim oblicima. Pored toga, u jogurt dijetu bi trebalo da uvrstite i ove namirnice:

 • kivi
 • jabuke
 • kruške
 • pečeni krompir
 • pileće grudi
 • paradajz
 • grejpfrut
 • spanać
 • sok od jabuke
 • mango
 • kafa
 • čaj

Planiranje jogurt dijete

Ovu dijetu možete da učinite kreativnom i raznovrsnom onoliko koliko vi to želite, a možete da joj pristupite i na utilitarniji način – praktičan, ali ne nužno i privlačan:

Dan 1

6 šolja jogurta i 110g govedine

Dan 2

6 šolja jogurta i 4 pečena krompira

Dan 3

6 šolja jogurta, 1 jabuka, 1 kivi i 110g piletine

Dan 4

6 šolja jogurta, 110g lososa i 1 mango

Dan 5

6 šolja jogurta i mešavina voća (bez banana) i povrća čitavog dana

Dan 6

6 šolja običnog jogurta

Dan 7

8 – 10 čaša vode

Ovo je vodeni dan i ne konzumira se čvrsta hrana.Možete da pijete sveže ceđeni voćni sok i zeleni ili crni čaj.

Postoje brojne varijacije ove dijete, ali ključni sastojak je jogurt, poželjno je da to bude grčki jogurt, jer se smatra da ima veću nutritivnu gustinu od običnog jogurta.

Punomasni mlečni proizvodi kakav je grčki jogurt, za razliku od proizvoda koji su niskomasni ili od obranog mleka, često sadrže veću koncentraciju kalcijuma i drugih poželjnih hranljivih materija. Međutim, ne zaboravimo da prekomerno konzumiranje punomasnih mlečnih proizvoda takođe vodi debljanju. Porcija jogurta od 170g sadrži oko 100 kalorija, kao i 6g ugljenih hidrata i 17g proteina.

Cimet i jogurt dijeta za mršavljenje

Jedna od najčešćih kombinacija koja se preporučuje je i cimet i jogurt za mršavljenje. Iako vam je verovatno prva asocijacija da ovo baš i nije dobra kombinacija, uzevši i ubzir da je cimet začin “rezervisan” za kolače, činjenica je da je od odličan za regulaciju nivoa šećera u krvi, odnosno insulina.Dijeta sa jogurtom i cimetom je veoma jednostavna a dugoročno gledano i efikasna.Trebalo bi imati na umu da cimet i jogurt nisu čarobni sastojci za mršavljenje ali dugoročno rezultati mogu biti odlični.Ako vas ne zanima baš brzo mršavljenje dijeta sa cimetom i jogurtom može biti baš pravo rešenje.

Zašto su cimet i jogurt efikasni za mršavljenje? Postoje indicije da ova kombinacija utiče na ubrzavanje metabolizma.

Kako se sprovodi cimet i jogurt dijeta ?

Preporuka je da se pomeša jedna kafena kašičica cimeta u prahu sa 200 do 250 mililitara jogurta i pije svako veče i svako jutro.Veoma je bitno da pored jogurta i cimeta pojedete samo malo hrane po želji.Ako možete da izdržite da za večeru konzumirate samo jogurt i cimet rezultati će biti mnogo brži.

Dijeta sa jogurtom i jajima

Dijeta sa jogurtom i jajima se sprovodi 5 dana a očekivani rezltati u mršavljenju su 2 do 4 kg.Sastojci za jelovnik dijete sa jajima i jogurtom su jeftini i svima dostupni.Jaja su vrhunski izvor proteina i pomažu da duže ne osećate glad iako unosite male količine hrane.

Neki preporučuju da se svakog jutra na prazan stomak konzumira kašičica meda sa kašičicom cimeta jer ova kombinacija ubrzava metabolizam.

Dan 1

Doručak:  dva kuvana jaja, dva parčeta integralnog dvopeka, čaša jogurta (birajte jogurt sa malo mlečne masti).

Ručak: dva jaja kuvana ili pržena, dva parčeta integralna dvopeka i jedna voćka narandža.

Večera: 180 grama tunjevine iz konzerve (komadi, dobro oceđeni od ulja) sa zelenom salatom bez hleba.

Dan 2

Doručak: dva barena jaja, dva parčeta integralnog dvopeka, 100 ml jogurta.

Ručak: supa sa povrćem, jedno kuvano jaje, 100 ml jogurta.

Večera: 150 g pečenih pilećih grudi, jedanno parče dvopeka, sezonska salata.

Dan 3

Doručak: kuvana jaja 2 komada, dva parčeta integralnog dvopeka i čaša jogurta.

Ručak: 150 g sira, jedno kuvano jaje, paradajz, jedno parče dvopeka.

Večera: 150 gr nemasne svinjske kremenadle, jedno parče dvopeka.

Dan 4

Doručak: dva kuvana jaja, čaša jogurta.

Ručak: 200 g kuvanog mesa, parče integralnog dvopeka, jedan paradajz.

Večera: kajgana od dva jajeta, jedan paradajz ili krastavac, jedno parče dvopeka.

Dan 5

Doručak: 2 barena jaja, jedno parče integralnog dvopeka, čaša nemasnog jogurta.

Ručak: dva manja fileta ribe, zelena salata i jedna krupnija voćka (jabuka, kruška, pomorandža ili grejpfrut.

Večera: 500 g kuvanog mešanog povrća, čaša jogurta.

Dijeta sa jogurtom i jajima takođe postoji u mnogim varijantama.Jaja su odlična namirnica za mršavljenje pa ovo ne bi trebalo da vas čudi.Možete da pogledate detaljan vodič za sprovođenje ove dijete.

Dijeta sa jogurtom i dvopekom

Dijeta sa jogurtom i dvopekom je zapravo isto što i dijeta sa jogurtom i jajima.Jelovnik postoji u više varijanti koje su veoma slične.Ovde vam predstavljamo varijantu koja pored jogurta uključuje i velike količine čaja i voćnih sokova.

I dijeta sa jogurtom i dvopekom se sprovodi 5 dana.Ako niste zadovoljni rezultatima napravite pauzu od 2 dana pa još jednom ponovite jelovnik.Vrlo je bitno da tokom pauze od 2 dana ne preterujete sa jelom i ne nadoknadite sve što ste tokom dijete propustili!

Dijeta sa jogurtom i dvopekom jelovnik

Dan 1

Doručak: jedno parče dvopeka, kafa, narandža.

Između doručka i ručka popijte šolju zelenog čaja.

Ručak: dva parčeta dvopeka, dve čaše jogurta (180-200 ml.), dva kuvana jaja.

Večera: jedno parče dvopeka, jedna čaša jogurta, jedno bareno jaje, 1 paradajz ili krastavac.

Dan 2

Doručak: jedno parče dvopeka, kafa, pomorandža.

Između doručka i ručka popijte šolju zelenog čaja i čašu ceđenog soka od grejpfruta, limuna ili pomorandže.

Ručak: jedno parče dvopeka, jedna čaša jogurta, jedno jaje, jedan paradajz.

Večera: Isto kao i za ručak jedno parče dvopeka, jedna čaša jogurta, jedno jaje, jedan paradajz (umesto paradajza za večeru možete pojesti jedan krastavac).

Dan 3

Doručak: Ručak je isti kao i prethodnih dana a ako do ručka osećate veliku glad možete pojesti i jedan paradajz.Takođe narandžu možete ostaviti za kasniju užinu između doručka i ručka.

Između doručka i ručka popijte šolju zelenog čaja i čašu ceđenog soka od grejpfruta, limuna ili pomorandže.

Ručak: jedno parče dvopeka, 250 g mladog sira, zelena salata ili kupus, jedan krastavac, jedan paradajz.

Večera: jedno parče dvopeka, 150 grama pečenih pilećih grudi, 1 paradajz ili krastavac.

4. dan

Doručak: Doručak je isti svakog dana.

Između doručka i ručka popijte šolju zelenog čaja

Ručak: jedno parče dvopeka, 300 grama govedine ili svinjske kremenadle sa povrćem.

Večera: jedno parče dvopeka, jedno jaje, jedna čaša jogurta.

5. dan

Doručak: Isti kao svakog dana dijete.

Između doručka i ručka popijte šolju zelenog čaja i čašu ceđenog soka od grejpfruta, limuna ili pomorandže.

Ručak: pileće grudi da povrćem.

Večera: Isto kao za ručak

Videli ste kako izgleda dijeta sa jogurtom i dvopekom posle dva dana pauze u sledećem ciklusu možete primeniti jelovnik dijete sa jajima i jogurtom, ili obrnuto.Rezultati će biti isti.

Dijeta sa jogurtom i krompirom

Dijeta sa jogurtom i krompirom je brza dijeta za mršavljenje i traje 3 dana.Tokom 3 dana izgubićete 3 kilograma ali iskustva pokazuju da će se ti kilogrami vrtiti već tokom sledećih 6 dana! Ako ste mislili da je produžite… dijeta sa jogurtom i krompirom je veoma restriktivna i ne smela da se sprovodi duže!

Jelovnik

Dan 1

Doručak: jedan kuvani krompir srednje veličine i čaša jogurta

Ručak: dva kuvana krompira i jedna čaša jogurta

Večera: dve čaše jogurta

Dan 2

Doručak: 1 čaša jogurta

Ručak: 2 kuvana krompira 1 čaša jogurta.

Večera: 2 čaše jogurta

Dan 3

Doručak: jedan kuvani krompir

Ručak: jedan kuvani krompir  srednje veličine

Večera: 1 čaša jogurta sa malim procentom masnoće

Dijeta sa jogurtom i lanom

mleveni lan i jogurt

Blagotovrno dejstvo i jedne i druge namirnice na rad sistema organa za varenje je naučno dokazano, pa nije čudo što bi svako ko želi da skine višak kilograma trebalo da konzumira jogurt i laneno seme.

Jogurt i laneno seme su kombinacija za mršavljenje poznata širom sveta.Da bi ste je konzumirali čak vam nije potrebna nikakva prava dijeta i jelovnik koji predviđa koje ćete namirnice jesti.

Kako se sprovodi dijeta sa jogurtom i lanom?

Najbolje je koristiti ujutru na prazan želudac i to 1 do 2 kašičice mlevenog semena lana rastopljenog u čaši jogurta. Valjalo bi da ostavite 5 do 10 minuta da nabubri, pa tek onda da konzumirate.

Ovo bi trebalo da bude i vaš doručak.Pola sata posle konzumiranja jogurta i lana možete da popijete kafu ili zeleni čaj.Ako ogladnite do ručka pojedite jednu bananu.Dijeta sa jogurtom i lanom predviđa laganu večeru po izboru a za ručak možete jesti normalno.Gazirani napici, grickalice i slatkiši ne bi trebalo da se konzumiraju.Pošto dijeta sa lanom i jogurtom nije restriktivna može da se sprovodi do 30 dana bez pauze.Za ovo vreme bi trebalo da se vide i rezultati.

Saznajte više Mleveni lan i jogurt za mršavljenje i bolju probavu: Evo kako pravilno da upotrebite laneno seme

Jogurt i limun za mršavljenje

Osim što je kombinacija jogurt i limun za mršavljenje, gotovo idealna, smatra se i da utiče na snižavanje, odnosno normalizaciju holesterola, pa čak i triglicerida.Preporuka je piti svako jutro, pre bilo čega jednu čašu jogurta u koju ste dodali sok od jednog limuna.Ovo je odlično sredstvo protiv zatvora.Ovakva dijeta sa limunom i jogurtom daje sjajne rezultate ako ovom kombinacijom zamenite doručak a za prepodnevnu užinu pojedete jednu bananu svakog dana.Za ručak jedite normalno a za večeru smanjite veličinu porcije i ne jedite posle 20 časova.

Jogurt i kokosovo brašno

Kao i za laneno seme, tako i za jogurt i kokosovo brašno važi savet da ga treba piti svako jutro pre nego što unesete bilo šta u organizam. Priprema se tako što jednu kašiku kokosovog brašna razmutite u čaši jogurta.

Takođe, i kokosovo brašno važi za odličan prirodni regulator nivoa šećera u krvi, a smatra se i da ima pozitivan učinak na ubrzavanje metabolizma.

Jogurt i mekinje

Ražane ili ovsene mekinje su dobro poznate po tome da utiču na smanjenje apetita. Ako želite da koristite jogurt i mekinje za mršavljenje, najbolje je da ujutru konzumirate jednu čašu jogurta u koju ste dodali 1 ravnuu kašiku mekinja. Međutim, ne zaboravite da ih ostavite 5 do 10 minuta kako bi nabubrele.

Jogurt i susam

Ako konzumirate jogurt i susam za mršavljenje imajte na umu da treba veče pre nego što ćete ga popiti, potopite 1 malu kašiku susama u jednu čašu jogurta. Ujutru se prvo pije ovo, pa tek onda sve ostalo.

Susam je bogat vitaminom B 1, ali i vrlo važnim omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, te se smatra da utiče na poboljšanje varenja, što i jeste osnovni razlog zbog koga se preporučuje koristiti jogurt i susam za mršavljenje.

Celer i jogurt za mršavljenje

Iako je, u principu nešto komplikovanija priprema, celer i jogurt za mršavljenje imaju isto sjajne efekte, a uz to ova kombinacija je odlična za čišćenje organizma, posebno jetre od toksina.

Priprema se na sledeći način: na sitno se narenda malo korena celera, pa se pomeša sa 200 do 250 mililitara jogurta i pije ujutru, naravno na prazan želudac.

Dijeta sa jogurtom i krastavcima

Još jedna zanimljiva dijeta sa jogurtom.

Doručak:

Za doručak se svakog dana jedu jogurt i krastavci.Naseckajte jedan krastavac na kockice i prelijte čašom jogurta.

Dan 1

Užina: 5 suvih ili svežih šljiva ili jedna jabuka.

Ručak: Integraln hleb i salata od krastavaca.

Večera: 300 grama voća po izboru.

Dan 2

Užina: 5 suvih ili svežih šljiva ili jedna jabuka.

Ručak: 150 g pečenih ćurećih ili pilećih grudi, čaša jogurta, jedan krastavac.

Večera:  300 grama voća

Dan 3

Užina: 5 suvih ili svežih šljiva ili jedna jabuka.

Ručak: 2 kuvana jaja, čaša jogurta, jedan krastavac.

Večera:  300 grama voća po izboru

Pre nego što se bacite na jogurt dijetu za mršavljenje, trebalo bi da razmislite o vašim krajnjim ciljevima i da dijeti priđete na takav način.

Na primer, ako želite da skinete neki kilogram, onda će najbolje delovati osnovna, praktičnija dijeta sa ograničenim kalorijskim unosom (poput one koju smo naveli kao primer). Međutim, ako želite da vaš način života i prehrambene navike budu zdraviji, osmišljavanje raznovrsnijeg nedeljnog jelovnika će biti korisnije. Kada naučite kako da osmislite zdravu, dobro izbalansiranu ishranu, a rezultate počnete jasno da uočavate, biće vam mnogo lakše da ove promene prihvatite kao dugoročne.

Različite istraživačke studije su otkrile da je jogurt čudesan suplement u ishrani za mršavljenje, jer ima sposobnost sagorevanja telesnog sala i smanjenja obima struka.

Jedna studija pokazuje da su odrasle gojazne osobe koje su svakodnevno konzumirale 3 porcije jogurta, kao dela ishrane sa ograničenim brojem kalorija, izgubile 60% više telesnog sala i 22% više težine od onih koje nisu konzumirale jogurt. Ovo je prvenstveno zasluga otkrića da kalcijum i proteini, koje neko dobija iz niskomasnih mlečnih proizvoda, mogu na duge staze da sagorevaju salo i smanjuju telesnu težinu.

Kako je jogurt bogat i kalcijumom i proteinima, on može da bude višestruko koristan – odličan je za vaše zdravlje i pospešuje mršavljenje.

Proteini u jogurtu

Porcija od 200g jogurta sadrži čak 12g proteina. Ovaj visoki sadržaj proteina čini jogurt odličnim izvorom energije za vašu kondiciju i program treninga. Kako je jogurt visokoproteinska namirnica, otkriveno je da poboljšava metabolizam. Dakle, jogurt vam pomaže da tokom dana sagorite više kalorija. Proteini iz jogurta takođe pospešuju mršavljenje, jer vas čine sitima duže vreme. Otkriveno je da osobe koje redovno konzumiraju jogurt u glavnim obrocima unose bar 100 kalorija manje.

Prema tome, proteini u jogurtu pospešuju sagorevanje sala i kalorija, dok istovremeno regulišu apetit, što na kraju može da rezultira smanjenjem telesne težine.

Kalcijum u jogurtu

Kalcijumu se najviše pripisuje zdravlje kostiju. Pored toga, otkriveno je da je kalcijum neophodan i za poboljšanje procesa termogeneze (stvaranje toplote u organizmu), koja dodatno poboljšava vaš metabolizam. Samo jedna šolja jogurta može da zadovolji skoro 50% dnevnih potreba za kalcijumom. Dakle, kalcijum u jogurtu ne samo da je zaslužan za zdrave kosti i zube, već pomaže i kod kontrole telesne težine.

Jogurt poboljšava zdravlje organa za varenje

Nepasterizovane vrste jogurta sadrže visoku koncentraciju dobrih bakterija, odnosno probiotika, kao što su bifidobakterije i laktobacili, poznatih po poboljšanju zdravlja creva. Narušeno zdravlje creva i loše varenje su povezani sa debljanjem i čest su razlog za otežano mršavljenje. Dok poboljšavaju vaše varenje i suzbijaju simptome uznemirenosti želuca, ova svojstva jogurta istovremeno pospešuju i mršavljenje.

Jogurt dijeta iskustva

Da li se vama dopada neka varijanta jogurt dijete ? Da li ste je možda sprovodili ? Kakva su vaša iskustva? Podelite ih sa ostalim čitaocima putem forme za komentare ispod!

Komentari


Danica

Moja iskustva nisu baš najprijatnija.Pokušala sa nekoliko varijanti ove dijete ali nadutost stomaka, gasovi i nelagodnost mi nisu dopustili da izdržim do kraja.Očito da imam prolema sa čestim uzimanjem jogurta mada nikad nisam osećala nelagodnosti od mlečne hrane.


Uroš

Iskustva…Mogu reći da su pozitivna, izgubio sam oko 3,5 kilograma za 7 dana.Nism se baš trudio da smršam još…vratio sam se nezdravoj ishrani, slatkišima i pivu.Planiram da opet počnem i tokom trideset dana dva puta ponovim jelovnik od 7 dana.Trebalo bi da to dovede do skidanja 7 kilograma što bi za mene bilo sasvim OK.Jelovnik je veoma skroman barem za muškarce i mogu reći na osnovu ličnog iskustva da je potrebna baš jaka volja da se izdrži ćer ćete bukvalno biti stalno gladni izuzev jednog sata posle obroka.Možda je ova dijeta tj. jelovnik od 7 dana prilagođeniji za žene kojima treba manje hrane tokom dana.Ili barem ja tako mislim?


Nađa

Nemam baš iskustva sa dijetama pa ni sa jogurt dijetom a razne napitke i kombinacije za mršavljenje sam probala mnogo puta.Jogurt i mekinje umesto doručka ili večere su sjajna stvar i za neoliko nedelja može da se skine baš priličan broj kilograma.To sam probala i na osnovu svog iskustva preporučujem.Probala sam i jogurt i limun ali sam odmah dobila proliv koji je trajao čitavog dana.Možda se to samo meni desilo ako želite probajte ali ne tokom radnog dana jer ćete ceo dan provesti u wc-u 🙂


Vanja

Mislim da su sve ove dijete sa jogurtom i kojekakvi čarobni napici kombinacije itd. prave gluposti.Probala sam bezbroj dijeta i svečarobne napitke ali samo sam imala uspeha sa proteinskim dijetama.Atkinsova, mesna a najbolje keto dijeta.Ovo nisu samo moja lična iskustva sve je i naučno dokazano.Manite se jogurt dijete i sličnih gluposti, keto dijeta je najbolja, eventualno atkinsova, možda paleo a sve drugo je samo gubljenje vremena i možda što je još mnogo mnogo gore zdravlja.


Nikolina

Jogurt dijeta od 3 dana je pravo mučenje gladovanjem.Ne verujem da bilo ko ima pozitivna iskustva.Rezultati nikakvi posle tri dana 1 kg  na vagi manje ujutro a uveče isto kao i pre dijete.Sve je bilo samo uzaludno trodnevno maltretiranje.Nemojte nikako da držite jogurt dijetu 3 dana!!!Autor teksta Nikola Stojanovic fitnes trener