Kako smršati u licu: Ako imate salo na licu sledeće metode će vam pomoći

26417
salo na licu

Ako se pitate kako smršati u licu, ako vam je dosta bucmastih obraza i potrebna vam je pomoć, onda ste na pravom mestu!

Salo na obrazima može da učini da vaše lice izgleda veliko i debelo. Pronalaženje dobrog ugla za selfi može da bude pravi izazov, a drugi mogu da pomisle da ste se baš udebljali.

U većini slučajeva pojava sala na licu je posledica dobijanja viška sala i na svim drugim delovima tela. Međutim, postoje neki delotvorni trikovi pomoću kojih je moguće smršati  u licu a u nastavku saznajte kako…

kako da smrsam u licu

Neke promene u načinu života mogu da budu korisne za smanjenje težine i postizanje da lice izgleda mršavije.

Svi mi nosimo i skladištimo masti na različite načine. Kod jednih, brza hrana koja nestaje u ustima za trenutak, na bokovima ostavlja posledice koje traju čitav život; kod drugih, opušteni vikend van grada, prepun prepuštanja svemu dobrom na ovom svetu, izaći će na svetlost dana oko struka. A opet, ima i onih kod kojih je prvi znak debljanja naduto, oblije lice. A, za razliku od drugih delova tela, lice nije baš idealna regija koju možete da prekrijete dok ne uspete da je vratite u ranije stanje.Zato je salo na licu velili problem, ali ne i nerešiv jer je moguće potpuno skinuti salo sa lica.

Najbolji odgovor na pitanje kako smršati u licu zavisiće od uzroka jer nije samo prekomerna težina uzrok za ovaj problem Postoje i drugi faktori koji doprinose da lice izgleda punije. Hormonske promene – na primer, u periodu trudnoće – mogu da dovedu do toga da organizam zadržava vodu, pa zbog toga vaše lice može da izgleda podbulo. Problemi sa štitnom žlezdom, takođe mogu da dovedu do toga da vaše lice bude debelo.

Međutim, ako je to posledica debljanja, što se dešava u većini slučajeva šta bi trebalo da uradite?

Pa, kao i kod bilo kog debljanja, ne postoji brzo rešenje, ali ako ste primetili da ste se najpre udebljali u licu, dobra vest je da ćete najverovatnije odatle najpre i skinuti višak sala.Dakle morate smršati kako bi i salo sa lica nestalo.

Nastavite da čitate da biste saznali više o tome kako smršati u licu.

Kako izgubiti salo na licu

Smanjenje ukupne telesne težine

Da bi vaše lice bilo mršavije, morate da smršati tj. smanjiti telesnu težinu celog tela.  Ciljane vežbe bi trebalo da kombinujete sa zdravom ishranom i aktivnim načinom života takođe su od pomoći za svakog ko želi smršati u licu. Konzumiranje manje kalorija od uobičajenog, pomoći će vam da smanjite težinu. Ima mnogo osoba koje skladište masnoću u vratu, licu i regiji vilice. Ako više volite da vam je lice mršavije, onda ćete morate smršati.

Ishrana je od ključne važnosti

Ono si što jedeš, pa ako hoćete da isklešete „vitko lice“, morate da napajate organizam zdravom, izbalansiranom ishranom i da istovremeno izbegavate neke namirnice, koje prirodno dovode do toga da vaše telo (i lice) zadržava više vode, pa usled toga deluje naduto.

Šećer vam nije prijatelj

Teško da ćete smršati u licu ako se ne odreknete svega što sadrži šećer.Problem sa ovom belom supstancom je taj što  izaziva zavisnost. Kada jedemo mnogo šećera, i to je neizbežno, naš organizam proizvodi previše insulina, a to onda može da prouzrokuje zadržavanja vode i dovede do (čik pogodite!) nadutog lica. Ograničite unos rafinisanog šećera (tj. slatkiša i kolača) i smanjite količinu zamena za šećer, na primer, agave i stevije. Umesto toga, ako već volite slatke poslastice, probajte bobičasto voće sa grčkim jogurtom i cimetom ili kakao prahom. To bi trebalo da bude dovoljno da vam utaži žudnju za slatkim.

Kažite zbogom brzoj hrani

Ne morate da budete raketni naučnik da biste shvatili da će vam odricanje od brze hrane pomoći da smršate, a ako ćemo još preciznije, u pitanju je smanjenje unosa natrijuma, kojim hrana za poneti obiluje. Ako u svom sistemu imate previše soli, vaš organizam će se uhvatiti za svu vodu do koje može da dođe, kako ne bi došlo do dehidracije, a zbog toga vaše lice može da izgleda naduto.

Ishrana koja obiluje prerađenim namirnicama i rafinisanim ugljenim hidratima povećava stepen rizika za stvaranje viška sala na licu i ostalim delovima tela.

Prerađene namirnice obično imaju više kalorija, soli i šećera u odnosu na celovite namirnice (neprerađene). Rafinisani ugljeni hidrati spadaju u grupu visoko prerađenih namirnica od žitarica. Tokom prerade, ove namirnice gube vlakna i hranljive materije. Kao rezultat dobijamo mnogo praznih kalorija koje dovode do debljanja.Možete smršati brzo samo ako se odreknete brze hrane i proizvoda iz pekare.

Rafinisani ugljeni hidrati takođe izazivaju nagle skokove šećera u krvi, što može da vas navede na prejedanje.

U primere namirnica sa rafinisanim ugljenim hidratima spadaju:

  • testenine
  • beli pirinač
  • beli hleb
  • saharoza
  • sirupi i glazure
  • većina cerealija za doručak
  • proizvodi sa smanjenim sadržajem masti

U većini slučajeva je moguće naći pristojnu zamenu za prekomerno prerađene namirnice i rafinisane ugljene hidrate i smršati. Konzumiranjem svežih, neprerađenih namirnica može da se smanji kalorijski unos i poveća unos hranljivih materija.

U kombinaciji sa vežbama, zdrava ishrana može da pomogne smanjenju viška sala tela i lica.

Budite u pokretu

Fizička aktivnost je od presudne važnosti za svakog čiji je cilj smršati.Mada bi bilo divno kada bismo mogli da sedimo, jedemo više i skidamo kilograme, to neće ići, pa zato nije loše da se malo vratimo u stvarnost. Ako ste dobili težinu u licu, to je zato što ne sagorevate dovoljno energije koju unosite u organizam, pa je zato organizam skladišti u obliku sala.Dobar način da se rešite ovog viška je da ga sagorite, a to znači da morate da ustanete sa sofe, promenite program sa omiljenom sapunicom (teško je, znamo ali ako zaista želite smršati lice morate se pokrenuti) i bacite se na vežbanje.

Dva najbolja načina pomoću kojih možete smršati u licu i rešiti se sala na obrazima je zdrava ishrana i redovno vežbanje. Vaše lice će biti mršavije kada počnete da skidate višak kilograma. Kod nekih osoba rezultati se vide odmah nakon gubitka nekoliko kilograma. Ako se posvetite zdravom i aktivnom životu, vaši bucmasti obrazi će na kraju biti stvar prošlosti.Možete mnogo brže smršati u licu ako radite i vežbe za lice!

Kako smršati u licu vežbe

Vežba za opuštanje mišića vilice

Pomoću ove vežbe možete da dobijete privlačne jagodice. Ona pomaže da se istegnu mišići obraza, vilice i usana. Vežbu radite dok stojite ili uspravno sedite tako što ćete pomerati vilicu kao da nešto žvaćete. Usne moraju obavezno da budu zatvorene dok žvaćete, a tokom vežbe duboko udišite i izdišite. Nakon toga široko otvorite usta i oslonite jezik na donje zube, ostanite u tom položaju 5 sekundi pre nego što ponovo udahnete i  izdahnete. Ovaj deo se ponavlja jednom.

Vežba izduvavanja vazduha

Pomoću ove vežbe možete mnogo brže smršati u licu, jer angažuje skoro sve mišiće vrata i lica. Ovo je, u stvari, jedna od najboljih vežbi za lice, koja smanjuje bucmaste obraze i podbradak. Zahvaljujući njoj, vaše lice se zateže na prirodan način i dobija mršaviji izgled.

Kako se izvodi?

Jednostavno uzmite stolicu i sedite uspravno, a zatim zabacite glavu unazad tako da gledate u plafon. Zatim zategnite usne i pokušajte da izduvate vazduh. Ovo radite nekoliko sekundi, a onda se opustite.

Vežba za zatezanje mišića lica

Šakama zategnite mišiće lica i tonirajte ih. Ovo možete da uradite tako što ćete spustiti bradu skoro do grudi, a zatim kožu lica povući unazad. Probajte da izgovorite „ah“ čim zategnete lice i ostanite neko vreme nepomični u tom položaju, pre nego što ponovite vežbu. Preporuka je da se vežba zatezanja lica radi 3 puta dnevno.

Konzumirajte manje alkohola

Prekomerno konzumiranje alkohola može da dovede do dehidracije, što prisiljava organizam da zadržava vodu. U nekim slučajevima ovo može da dovede do retencije vode u licu, pa ono deluje naduveno i podbulo.Ovaj problem često imaju muškarci.

Alkohol doprinosi i gojenju. Sadrži prazne kalorije, koje nemaju nikakvu nutritivnu vrednost. Konzumiranje praznih kalorija povećava dnevni unos kalorija, a to dovodi do debljanja u licu.

Takođe, neka istraživanja ukazuju da alkohol poništava delovanje hormona koji nam pomažu da osetimo sitost.

Pijte više vode

Jedna čaša vode pre obroka može da učini da se osećate punije.Ovo je jedan od trikova koji treba da primenjuje svaka osoba koja želi smršati.

Na taj način može da se smanji ukupan broj unetih kalorija. Iz tog razloga, ispijanje vode pre jela može da dovede do postepenog smanjenja težine.

Prema analizi iz 2016. godine, istraživanja koja su se bavila hidracijom i smanjenjem telesne težine pokazala su da konzumiranje vode pospešuje lipolizu. Lipoliza nastaje kada organizam razlaže zalihe masti na masne kiseline, koje potom koristi kao energiju. Korišćenje zaliha masti je ključno za smanjenje težine.

Spavajte više

Spavati više i smršati lice? Zvuči čudno ali prava dužina sna višestruko koristi zdravlju. Suprotno tome, nedovoljno sna dovodi do debljanja.

Kako da smršam u licu – zaključak

Nekoliko studija se bavilo direktnim smanjenjem sala na licu.

Najbolji način da sprečite pojavu i smanjite količinu facijalnog sala je održavanje zdrave telesne težine.Možete smršati u licu samo promenom načina ishrane, redovnim vežbanjem i uz dovoljno spavanja.

Kardio vežbe su naročito korisne za sagorevanje viška telesne masnoće. Smanjenje telesne težine, i inače, obično dovodi do toga da i lice izgleda mršavije.Kako se izvode kardio vežbe?

To su vežbe viskokog intenziteta, trčanje, brza vožnja bicikla, preskakanje konopca…

Ako imate problem sa smanjenjem telesne težine i ne uspevate da smršate u licu, možda nije loše da posetite dijetetičara, lekara ili personalnog trenera. Pre bilo kakvih većih promena ishrane ili rutine treninga, trebalo bi da razgovarate sa lekarom.

Mada bismo voleli da možemo da vam kažemo da postoji čarobna krema od koje će smršati u licu, bojimo se da je to daleko od stvarnosti. Kao i bilo gde na telu, ako želite da skinete salo sa lica biće vam potrebni snaga volje, vreme i napor, ali dobra stvar je da je to nešto potpuno izvodljivo.

Nadamo se da ste našli odgovor na pitanje kako smršati u licu, ako vam promena načina ishrane i vežbe nisu bile od pomoći obratite se lekaru možda imate problem sa hormonima ili štitnom žlezdom!