Cimet, lovorov list i zeleni čaj – napitak za mršavljenje koji provereno deluje

3920

Tri šolje ovog čaja dnevno i imaćete za 20cm manji obim struka

Evo još jednog načina za mršavljenje. Budite sigurni da ovaj metod deluje.

Sve što vam je potrebno: zeleni čaj, cimet i lovorov list. Sva tri sastojka ovog napitka savršeno sagorevaju masti i ubrzavaju metabolizam.

Evo kako se priprema čaj od cimeta, i lovorovog lista za mršavljenje

Uzmite 800ml vode, 1 štapić cimeta i 3 lovorova lista. Prvo prokuvajte vodu. Sklonite sa vatre i dodajte štapić cimeta, lovorove listove i 3 ravne kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da se natapa 15 minuta. Procedite.

Kako se pije ovaj čaj za mršavljenje

Što se tiče metabolizma, važno je da znate da je najbolje vreme za njegovo ubrzavanje rano jutro, odmah nakon buđenja. Prvu šolju čaja popijte na prazan želudac.

Drugu šolju možete da popijete odmah nakon doručka. Treću popijte uveče, pre odlaska na spavanje. To je sasvim dovoljno.

Tri šolje čaja koji sadrži cimet, zeleni čaj i lovorov list dnevno i budite sigurni da ćete smršati – posebno ćete ukloniti salo sa „važnih“ delova tela. Prvi rezultati su vidljivi već nakon 7 dana.

Podrazumeva se da ubrzavanje metabolizma i mršavljenje moraju da budu praćeni izbalansiranom ishranom i umerenom fizičkom aktivnošću.

Kontraindikacije: Trudnoća i dojenje.

Veoma je bitno da kupite štapiće pravog cejlonskog cimeta u prodavnici zdrave hrane.Kineski kasija cimet koji se obično prodaje kao prah u supermarketima neće biti tako efikasan.

Takođe ako ne nabavite kvalitetan zeleni čaj (prilično je skuplji od onih koji se mogu kupiti u supermarketima) bolje je da ga uopšte ne koristite.Možete da pripremite napitak za mršavljenje i bez njega, ali će vam za skidanje kilograma trebati duplo više vremena.Evo recepta za čaj od cimeta i lovorovog lista…

Čaj od cimeta i lovorovog lista za mršavljenje

Recept za domaći napitak od cimeta i lovora za mršavljenje

Čaj od cimeta i lovora je jedan od onih napitaka koji se koriste za skidanje sala na različitim delovima tela. Očigledno je da oba aromatična začina odlično deluju na sistem za varenje i pomažu da se brzo rešite viška kilograma. Čaj možete da pripremite po ovom receptu.

Sastojci

 • 1l vode
 • 1 štapić cimeta
 • 5 lovorovih listova

Pripremanje

Za pripremu ovog čaja, ili napitka, od cimeta i lovora, koji topi kilograme, nije potrebna nikakva posebna veština. Jednostavno prokuvajte 1l vode sa cimetom i lovorovim listovima. Ostavite da vri 15 minuta, a onda sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Pijte jednu šolju čaja dnevno na prazan želudac i jednu pre večere. Pokazalo se da za veoma kratko vreme možete da smanjite obim struka za 7,5cm.

Kako cimet pomaže mršavljenju ?

Cimet ima blagotvorno dejstvo na sistem za varenje jer podstiče i poboljšava njegovo funkcionisanje.

 • ubrzava apsorpciju i asimilaciju hranljivih materija
 • dobar je protiv konstipacije
 • smanjuje nadimanje i gasove
 • ubrzava metabolizam
 • smanjuje apetit

Sve nabrojano ga čini dobrim sredstvom za mršavljenje i sagorevanje neželjenog sala.

Kako lorber pomaže mršavljenju?

I lorber ima svoju ulogu jer sadrži supstancu koja se zove limonen. Ovo organsko jedinjenje sadejstvuje sa cimetom i pojačava njegovo dejstvo.

 • stimuliše diurezu (količina urina za 24h) i uklanja višak tečnosti
 • pospešuje varenje
 • smanjuje nadimanje
 • sprečava pojavu gasova i flatulencije

 Ako ne podnosite ukus lovora možete da ga zamenite anisom…

Čaj od cimeta i anisa za mršavljenje

Deluje kao diuretik, olakšava varenje i sagoreva masti

Čaj od cimeta i anisa može da bude sjajan saveznik pri mršavljenju. Zašto? Zato što će vam pomoći da se oslobodite nakupljene tečnosti, olakšati varenje, sprečiti nadimanje i gasove i sagorevaće masti. Smete li da probate?

Čajevi za mršavljenje su dobri u bilo koje doba godine, a posebno zimi. Opšte je poznato da šolja vrućeg čaja koji se puši, najviše prija zimi.

Sastojci

 • 1l vode
 • 1 štapić cimeta
 • 2 kašike zvezdastog anisa
 • stevija za lepši ukus

Priprema

Prokuvajte litar vode. Čim provri, dodajte cimet i zvezdasti anis. Sklonite sa vatre, poklopite i ostavite da se natapa 10 minuta. Procedite čaj i zasladite stevijom koja, naravno, nema kalorija.

Popijte šolju čaja na prazan želudac, a ostatak rasporedite tokom dana. Idealno je da popijete po šolju nakon svakog jela jer ovaj napitak, između ostalog, ima i zanimljivo dejstvo na varenje.

Ovaj čaj od cimeta i anisa za mršavljenje ima višestruko delovanje. Na primer, cimet je odličan za sagorevanje masti, ubrzavanje metabolizma lipida, a pored toga je i diuretik, olakšava varenje i deluje kao spazmolitik. Donekle slično dejstvo ima i anis, a uz to ima i odličan potencijal za uklanjanje viška tečnosti iz organizma, kao i za ublažavanje nadimanja.

Najefikasniji za mršavljenje je osnovni recept gde se koriste cimet, zeleni čaj i lovorov list.Drugi po efikasnosti je napitak od cimeta i lovorovog lista a veoma zanimljiv i efikasan za dugoročnu upotrebu je i čaj od cimeta i anisa.